Door Dana-Maria Faneker, 29 november 2018

Vanaf mijn 18de tot haar 36ste jaar heeft mijn leven zich voornamelijk buiten en in de natuur zich afgespeeld. Wereldwijd heb ik gevaren op grote traditionele zeilschepen als matroos met zeilreizen naar de middellandse zee, de Oostzee en Spitsbergen de Noordpool, maar ook als schipper in Nederland op de rondvaart in Amsterdam en op een tweemast klipper op het wad en het ijsselmeer. Tijdens mijn reizen ben ik mij bewust geworden van de kracht van de natuur, de wind en de zee. Daardoor ben ik ook bewuster in het leven gaan staan. Toen ben ik eigenlijk al begonnen met coachen. Daarnaast heb ik ook nog gewerkt als skilerares, activiteitenbegeleidster en sport- en spel begeleidster, waar ik veel ervaring op deed om mensen letterlijk in beweging te krijgen.

In 2010 begon ik als professioneel coach/trainer bij Greenpeace daar heb ik drie jaar gecoacht en getraind in rollenspellen, gespreks-, presentatie- en communicatietechnieken. Sinds 2013 ben ik voor mezelf begonnen om mensen kapitein te maken van hun eigen leven. Omdat nieuw positief gedrag vaak lastig aan te leren is, zocht ik steeds naar een betere manier om mensen daarbij te helpen. Daarom begon ik in 2015 als eerste coach in Nederland met Virtual Reality te werken. Virtual Reality en ook andere immersive technologieën zijn een heel erg krachtig middel om te helpen bij het doorbreken van negatieve gedragspatronen. Zo zijn we nu bezig om de Captain App te ontwikkelen.

De Captain App is een holistische digitale preventie tool, een smartphone App met AI en Hologram coach/ buddy. Na grondig marktonderzoek en een haalbaarheidsonderzoek hebben wij subsidie gekregen vanuit het Netherlands Enterprise Agency (RVO) om ons te ondersteunen bij deze ontwikkeling. De Captain App gaat je letterlijk in beweging brengen en helpt gezond gedrag te stimuleren, zodat jij de kapitein van je leven kan zijn.

Wij willen graag samenwerken met een grote organisatie om de Captain App dit jaar te piloten. Werk of ken jij een grote organisatie die te maken heeft met een hoog ziekteverzuim door burn-out en levensstijl ziekten? Neem dan contact met ons op, want wij willen graag helpen.

Be the Captain of Your Life!!

CaptainVR H20 Esports campus – Rabo Esports Stadium Amsterdam
#burnoutpreventie #coaching #training #therapy #AI #AR #hologram

Alle blogs
  • Gevoel
  • Gedachten
  • Gedrag