Je Business in VR!

Door Dana-Maria Faneker, 1 oktober 2020

In 2015 is Dana-Maria Faneker op het idee gekomen om Virtual Reality in te zetten voor coaching. Sindsdien helpt ze mensen de kapitein te worden van hun eigen leven en virtual reality is het meest krachtige middel om haar te helpen bij deze missie. Vandaar dat ze een tech-startup heeft opgericht genaamd CaptainVR.

Dana-Maria Faneker Den Haag TV (2016)

Dana-Maria Faneker VR-coaching Hoogtevrees (2017)

Dana-Maria Faneker OVAL De week van de werkstress (2020)

CaptainVR heeft als missie om effectieve VR & Digital tools te ontwikkelen om mensen te helpen met zelfontwikkeling en coachingsdoeleinden. CaptainVR biedt bewezen aantoonbare stress-reductie trajecten aan en wil hiermee bereiken dat stress op de werkvloer vermindert, de productiviteit vergroot en burn out voorkomen wordt.

Sinds vorig jaar (2019) werkt Dana-Maria ook in VR als coach/trainer (INVR-coaching & training) en organiseren ze kleine en grote events en workshops in VR. Dat doet ze onder andere in samenwerking met Educators in VR. Zij zijn de experts op dit gebied en ze organiseren events waarin mensen vanuit de hele wereld kunnen deelnemen, gewoon vanuit hun huiskamer, met het gevoel van toch écht bij en met elkaar te zijn in één omgeving. Zonder dat ze persé een VR bril nodig hebben, het kan gewoon vanaf je laptop of PC.

Elke week organiseren ze een event in Altspace. Bijna elke woensdag wordt er een open discussie georganiseerd om mensen een platform te bieden om samen te komen vanuit de hele wereld om te praten en kennis te delen over hoe om te gaan in deze tijden van crisis (Covid-19, lockdown, BlackLivesMatters, protesten). We nodigen daarbij ook altijd gastsprekers uit die ervaring hebben met stress management.
Hier een voorbeeld van hoe een open discussie VR sessie eruit ziet in Altpace:

Dit was een Expert sessie met gastspreker Founder & CEO Sarah Hill van Healium.

Dit jaar in februari hebben ze het grootste VR event ooit gegeven dat in VR werd georganiseerd met meer dan 160 sprekers en 5.500 bezoekers vanuit de hele wereld. Hier een artikel daarover geschreven door Forbes: https://www.forbes.com/sites/charliefink/2020/03/11/vr-takes-the-stage-as-conferences-cancel/#3fcc356c1dbe

Nick van Breda was uitgenodigd als één van de sprekers op dat event en naar aanleiding daarvan zijn Dana-Maria en Nick een samenwerking gestart.

Zij leiden organisaties en mensen op, bijvoorbeeld coaches, consultans, HR managers in hoe ze gebruik kunnen maken van de beste en leukste digitale omgevingen voor interactie, in virtual reality. Ze kunnen organisaties, scholen en events helpen hun activiteiten online voort te zetten in een inspirerende omgeving. Ze kunnen organisaties helpen hun omgevingen helemaal volledig online of hybride in te richten.

Hier sprak Nick laatst over bij Educaution hoe dat in het onderwijs gebeurd:

Deze manier van werken bevorderd innovatie, educatie, inclusie, het verkleinen van de ecologische footprint en de gezondheidzorg. We weten daarnaast dat ons initiatief tijdens de Corona Crisis mensen kan helpen om depressies en eenzaamheid te voorkomen.

Alle blogs
  • Gevoel
  • Gedachten
  • Gedrag