Founder Dana-Maria Faneker

Dana-Maria FanekerFounder Dana-Maria Faneker

Begin 20tiger jaren kreeg Dana-Maria een burn-out waardoor ze haar levensstijl heeft veranderd. Ze heeft steeds meer een gezondere levenstijl aangenomen met voldoende beweging, goede voeding en vooral een goede omgang met stress. Door jaren lang bepaalde coaching en meditatie technieken toe te passen bij zichzelf en anderen is ze steeds meer gespecialiseerd in het herkennen, reguleren en reduceren van bepaalde vormen van stress. Deze kennis is van grote waarde gebleken voor mensen en organisaties waarmee ze samenwerkt.

Dana-Maria heeft tien jaar van haar leven gevaren op grote traditionele zeilschepen, eerst als matroos en later als kapitein. In 2006 heeft ze een zelfontwikkeling seminar gedaan in London en daar voelde ze voor de eerste keer dat ze écht de kapitein was van haar leven. Dat was de start van haar coaching carrière. In 2010 begon Dana-Maria eerst als coach/trainer bij Greenpeace en sinds 2013 heeft ze haar eigen coachingspraktijk. Nieuwe positieve gedragingen zijn moeilijk aan te leren want ze worden gevormd in de eerste zes levensjaren. In Virtual Reality zag zij de mogelijkheid om dit op een veel effectievere manier te doen door mensen te plaatsen in een veilige setting, zodat mensen kunnen oefenen met het aanleren van nieuw gedrag. Op deze manier kan men angsten en stress inzichtelijk maken en reduceren op de meest optimale manier en je kan op een veel effectievere manier bepaalde doelen te bereiken. Mensen kaptiein maken door middel van VR, vandaar de naam CaptainVR!

In 2015 Begon zij als eerste coach in Nederland met Virtual Reality te werken, maar er waren nog geen VR Apps voor coaching, vandaar dat ze zelf haar eigen VR Apps moest gaan ontwikkelen. Ze heeft toen developer Joost Bosschert betrokken en met hem haar eerste VR App ontwikkelt die ze met success getest heeft op clienten die kampten met de angst voor sociale interactie.

In 2016 heeft Dana-Maria de prijs voor het beste VR idee van Nederland gewonnen, de Samsung VR Challenge. Daarna is ze zich steeds meer gaan richten op angst en stress management door middel van VR. Omdat deze VR ervaringen heel duur zijn om te ontwikkelen, kreeg ze het idee om deze ook aan andere coaches te verkopen. De meeste coaches en trainers bleken niet het inzicht te hebben hoe ze ermee zouden kunnen werken. Om de markt open te breken is Dana-Maria daarom begonnen met het geven van workshops en opleidingen. Dana-Maria heeft van haar Startup een levensvatbaar bedrijf kunnen maken. Dat heeft ze in samenwerking gedaan met veel verschillende soorten mensen. Als entrepreneur is netwerken haar grootste specialiteit. Door de jaren heen heeft ze een groot netwerk om haar heen gecreëerd van innovatieve ondernemers; waaronder coaches, techneuten, onderzoekers, psychologen, consultants, etc.

Ook is Dana-Maria een creatief denker die snel verbindingen ziet en visies kan creëren die uniek zijn in de wereld. Haar gedrevenheid en ambitie zijn hierbij van grote waarde. Deze eigenschappen sluiten perfect aan op haar rol als Creative Executive binnen Captain VR.

Samsung VR Challenge!

Op 26 mei 2016 won Dana-Maria met het idee ”VRees of Liefde?!” de Samsung VR Challenge. Als je vrij bent van angsten die de weg naar een succesvol leven blokkeren, dan ben je in staat om je doelen en dromen waar te maken. Het idee is door Samsung uitgeroepen tot het Beste Virtual Reality Idee van Nederland!


  • Gevoel
  • Gedachten
  • Gedrag