Founder Dana-Maria Faneker

Founder Dana-Maria Faneker

Op 26 mei 2016 won Dana-Maria met het idee ”VRees of Liefde?!” de Samsung VR Challenge. Als je vrij bent van angsten die de weg naar een succesvol leven blokkeren, dan ben je in staat om je doelen en dromen waar te maken. Het idee is door Samsung uitgeroepen tot het Beste Virtual Reality Idee van Nederland!
 
Vanaf haar 18de tot haar 36ste jaar heeft Dana-Maria’s leven zich voornamelijk buiten en in de natuur zich afgespeeld. Ze heeft wereldwijd gevaren op grote traditionele zeilschepen als matroos zeilreizen naar de middelandse zee, de Oostzee en Spitsberen de Noordpool, maar ook als schipper in Nederland op de rondvaart in Amsterdam en op een tweemastklipper op het wad en het ijsselmeer. Daarnaast was ze om de winter vaak ski-lerares in Oostenrijk.
 
Dana-Maria Faneker is een spiritueel mens en is van mening dat sociaal contact en tijd doorbrengen in de natuur essentieel is voor een goede gezondheid. Met spirtueel bedoeld ze dat ze op jonge leeftijd al is begonnen met yoga en meditatie. Dat ze heeft gewerkt met sjamanen in de natuur. Verschillende bijzondere plekken heeft bezocht, waar ze mee deed met rituelen: Tijdens midzomernacht met de druïden op Stonehenge, Selfica healing en meditatie in Damanhur, Vipassana retraite Dhamma Pajjota.
 
In 2006 heeft ze een zelfontwikkeling seminar gedaan in London en daar voelde ze voor de eerste keer dat ze écht de kapitein was van haar leven. Dat was de start van haar coaching carrière. In 2010 begon Dana-Maria eerst als coach/trainer bij Greenpeace en sinds 2013 heeft ze haar eigen coachingspraktijk. Mensen kapitein maken van hun leven, dat wilde ze en omdat nieuwe positief gedrag vaak lastig aan te leren is, zocht ze steeds naar een steeds betere manier om mensen daarbij te helpen. Zo begon ze in  2015 als eerste coach in Nederland met Virtual Reality te werken, er waren toen nog geen VR Apps voor coaching, vandaar dat ze zelf haar eigen VR Apps moest gaan ontwikkelen. In 2016 heeft Dana-Maria de prijs voor het beste VR idee van Nederland gewonnen, ”de Samsung VR Challenge”. Daarna is ze zich steeds meer gaan richten op stress management door middel van VR en andere nieuwe technologiën zoals XR en biofeedback. 
 
In een korte tijd heeft Dana-Maria zichzelf en met hulp van heel veel anderen heel veel geleerd over nieuwe technlogie. Zo is het CaptainVR opleidingsinstituut ontstaan. Naast het geven van workshops, trainingen en opleidingen aan coaches, trainers, innovatie managers en psychologen, verzorgde zij ook voor een effectieve implementatie bij verschillende  organisaties rondom nieuwe technologie. Om zo ook de adoptie van nieuwe technologie zo effectief, leuk en toegankelijk mogelijk te maken.
 
CaptainVR streeft ernaar Mens & Organisaties Future proof te maken! Wij stimuleren mensen en organisaties om in actie te komen om met nieuwe technologie te werken en hen te helpen bij het managen van de mensen van morgen.

  • Gevoel
  • Gedachten
  • Gedrag