Founder Dana-Maria Faneker

Dana-Maria FanekerIk ben Dana-Maria Faneker

Sinds mijn 18e reis en zeil ik de wereld over, eerst als matroos en later als kapitein. Daar heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van coaching en teambuilding. Sinds 2010 ben ik professioneel coach/trainer en heb ik het Greenpeace promotie team gecoacht in rollenspellen en communicatietechnieken. In 2013 ben ik voor mijzelf begonnen als Lifecoach met als missie om mensen te helpen kapitein te worden van hun leven.

In februari 2015 zag ik een fragment op TV wat mijn leven als coach heeft veranderd. Het fragment met Mathijs van Nieuwkerk in de Wereld draait door, hij onderging een ervaring met virtual reality.

Ik kreeg gelijk een visie & een beeld van hoe ik Virtual Reality kon inzetten om mensen te helpen belemmerende denk en gedachtepatronen te doorbreken. Dat inspireerde mij uiteindelijk om de Oculus Rift te bestellen uit de U.S. en om te gaan experimenteren met VR coaching.


Mijn eerste experiment

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Virtual Reality Exposure Therapy (VRET) zeer effectief is voor het doorbreken van angsten en negatieve gedachten en gedragspatronen. Daarom bedacht ik het idee “VRees of Liefde”, waarin virtual reality coaching vrees wegneemt en mensen helpt hun doelen en dromen te bereiken. Hierdoor is men in staat om zijn of haar eigen ding te doen en een gelukkig en liefdevol leven te creëren, vrij van angst.

Op 26 mei 2016 won ik met dit idee de Samsung VR Challenge tijdens het Startup Fest Europe in Nederland. Mijn idee is door Samsung uitgeroepen tot het Beste Virtual Reality Idee van Nederland!

Bekijk de blog


  • Gevoel
  • Gedachten
  • Gedrag