Menno Leeflang

Menno is in loondienst begonnen in het MKB, na 11,5 jaar in het MKB heeft hij een carrière switch gemaakt en de afgelopen decennia kennis en ervaring opgedaan in marketing, sales en salesmanagement, waarvan 20 jaar als commercieel en bestuurlijk manager bij o.a. toonaangevende multinationals zoals Unilever, Coca-Cola, Pon Automotive en Sally Beauty. Daarnaast heeft hij de daar opgedane ervaringen ook al ingezet in het MKB. 

Binnen dit kader heeft hij zich gespecialiseerd in salesmanagement en het grip krijgen op salesactiviteiten en -resultaten. 

Zijn toegevoegde waarde binnen CaptainVR is het aanbrengen van structuur, het werken vanuit planning en het aanbrengen van focus om continu alles in het werk te stellen om de gestelde resultaten te behalen. Daarbij draagt zijn ervaring in zowel het MKB als de corporate werkomgeving bij aan het snappen van de klant en zijn behoefte. 

Daarnaast heeft Menno veel ervaring in de sport als speler, trainer en coach op (semi) professioneel niveau. Het overbrengen van kennis is daarbij zijn grote passie, dit sluit perfect aan bij zijn rol als hoofd educatie, zijn overige ervaringen sluiten verder perfect aan bij zijn rol als Sales Executive binnen CaptainVR

De belangrijkste eigenschappen die hij uit deze ruim 30 jaar ervaring heeft opgebouwd zijn: teamwork, continu trainen en verbeteren en nooit opgeven. Eigenschappen die versterkend werken in het ondernemerschap.       

In 2017 werd Menno hard geconfronteerd door het leven, zijn echtgenote werd ernstig ziek, waardoor de prioriteiten in één keer honderd procent veranderde. In een poging balans te houden tussen wat noodzakelijk was in het begleiden van het proces welke zijn echtgenote doormaakte en de zakelijke resultaten die zijn werkgever van hem vroeg kreeg hij zelf ook stress gerelateerde gezondheidsproblemen. Dit heeft hem eind 2017 doen besluiten om het roer om te gooien, sindsdien werkt hij vanuit passie en is het zijn missie om zoveel mogelijk mensen te begleiden om dit ook te doen.

  • Awareness
  • Attitude
  • Action